19:30

WAGGERYDS IK

Referat: ÅTVIDABERGS BK B - WAGGERYDS IK

Åtvidaberg-Waggeryds IK, 2016-12-27

En kylig vind blåste över korvgubbens arena när vi anlände något sena till dagens borta match! Det var kanske därför vi inte var ordentligt närvarande när dagens unga domarteam blåste igång matchen.
Åtvidaberg satte hög press men backade hem med hela laget och gjorde det svårt för oss när vi hade spelat förbi styrningen. Att benen var lite stumma på våra killar märktes när vi hela tiden gick bort oss då Åtvidabergs skickliga speluppläggare lurade Wik att ta besvärliga brytningar.
Därför kom Åtvidabergs ledningsmål i 25 minuten rätt logiskt trots att vi hade haft ett par chanser men avslutningarna gick tätt utanför. Efter målet jämnades spelet ut och det kändes nästan orättvist när 2 – 0 kom i 37 minuten, ett inslag från kanten träffade skridskon på en Åtvidabergspelare och styrdes i mål. Det målet var som en väckarklocka för oss och redan efter ett par minuter spelade vi till oss ett straffslag när Victor Bäckdahl åkte på en ordentlig flygtur efter en gammal klassisk bentackling. Tyvärr var målet i Åtvidaberg lite för ”lågt” idag men vi skulle ändå göra 2-1 innan halvlek genom David Lagerstrand, passning Nicklas Hedin ett resultat vi får vara nöjda med.

När sedan andra halvlek startade var det ett helt annat Wik som kom ut på banan.
Det kändes som om pausvilan gjort susen och samtliga lagdelar bestämt sig för och höja sig ett par snäpp.
Spelet började stämma bättre och bättre och efter en stund fick David Lagerstrand på ett härligt skott från kanten som satt otagbart i målvaktens vänstra kryss, passning åter Nicklas Hedin.
När sedan Victor Hjelm fick bollen nästan till skänks av målvakten och kunde göra 2-3 kändes det riktigt bra. Men säg den glädjen som varar. Efter ett långt utkast av målvakten i Åtvidaberg och en skarv till en offside stående spelare var det åter lika läge och spelkvaliteten sjönk igen.
Åtvidaberg började ta över mest beroende på långa bollar och vi bestämde oss för en timeout. Det hjälpte och vi tog över omgående med en ny straff som resultat, den slog Alexander Josephsson säkert i mål. Det målet avgjorde matchen och när Åtvidaberg flyttade upp laget kunde ”Alex” glida igenom och göra 3-5 utan assist det stängde matchen.
Sammanfattning: Bra vilja trots att spelet inte fungerade som vi tänkt oss, uppladdningen var ju inte optimal idag så vi får väl skylla på det. Det känns samtidigt skönt att vi inte viker ner utan kämpar till slutet. Dagens stjärnor i ett jämt Wik går till bröderna Josephsson samt Jonte Bäckdahl /Häger